Καλώς Ήρθατε Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Συλλόγου ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 25 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τελευταια Νεα Συλλόγου

Αίτημα για έγκαιρη και χρονικά σταθερή μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Αλλαγή πλαισίου αμοιβαίων μεταθέσεων
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Αίτημα για ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών με ηλεκτρονικό τρόπο
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Καλή σχολική χρονιά
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : 19– 9 –2019
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Εκδήλωση τιμής συνταξιούχων
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 39
Λασπάς Αναστάσιος

Περισσότερα...
Καταδίκη της τυφλής καταστολής κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο μεγάλο συλλαλητήριο της 11ης Ιανουαρίου
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Ευχές
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Κριτική νόμου Αναδιοργάνωσης Δομών υποστήριξης της Εκπαίδευσης
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...

Τελευταια Νεα Παρατάξεων

Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Ε.ΕΚ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Κ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Ε.ΔΡΑ.- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Π.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Περισσότερα...
Συλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Ν. Σερρων " Εμμανουηλ Παπας "
ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 25 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ειρήνη   
Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 07:46

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας διοργανώνει εκδρομή με προορισμό την Κωνσταντινούπολη από 25 Οκτωβρίου  έως 28 Οκτωβρίου 2019 .Δηλώσεις συμμετοχής  στο πρακτορείο της κ. Θωμόγλου Ευαγγελίας  τηλ.2321025397.

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και 18 Οκτωβρίου 2019.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο του πρακτορείου με όλο το πρόγραμμα της εκδρομής καθώς και η τιμή συμμετοχής κατά άτομο.

     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

       25 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1η ημέρα :Σέρρες – Κων/πολη

Αναχώρηση στις 11.00 από το γραφείο μας , στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ συνεχίζουμε για σύνορα των Κήπων, έλεγχο, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με μια τελευταία στάση στο ύψος της Ραιδεστού , σημερινό Tekirdag , φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κρουαζιέρα Βοσπόρου-Αγιά Σοφια – Μπλε τζαμί – Ιππόδρομος – Βασιλική Δεξαμενή -Σκεπαστή αγορά

Πρωινό και ακολουθεί η προαιρετική βαρκάδα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα, Βοσπόρου όπου εν πλω θα θαυμάσουμε τις ακτές με τα αξιόλογα οικοδομήματα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Επόμενος σταθμός μας ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο, αλλά και στον εσωτερικό χώρο του Nαού . Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Πόλη και το μόνο που έχει έξι μιναρέδες στην Τουρκία, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο ηλικίας 3500 χρόνων και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Σε απόσταση λίγων μέτρων θα επισκεφθούμε την Βασιλική Κινστέρνα, την μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε για την ύδρευση της Πόλης κατά την Βυζαντινή περίοδο, και σήμερα πέρα από τουριστικό αξιοθέατο χρησιμοποιείται για κονσέρτα λόγω της εξαιρετικής ακουστικής της. Έπειτα επισκεπτόμαστε την σκεπαστή αγορά, όπου θα επιδοθείτε και στο απαραίτητο παζάρι με τους Τούρκους εμπόρους για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής. Στον χρόνο που θα έχετε στη διάθεση σας θα προτείναμε να επισκεφθείτε και την Αιγυπτιακή αγορά, η οποία απέχει περίπου 800 μέτρα και βρίσκεται απέναντι από την γέφυρα του Γαλατά, ίσως την καλύτερη βόλτα της Πόλης ειδικά το σούρουπο, ένας κόσμος χρωμάτων και αρωμάτων από την Ανατολή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση . Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Χαλκηδόνα - Χάλκη - Πρίγκηπος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χαλκηδόνα (σημερινό Kadiköy) διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με την προαιρετική μας εκδρομή στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόνησα. Πρώτος σταθμός μας η Χάλκη σημερινό ( Heybeliada) για να επισκεφθούμε την περίφημη Θεολογική σχολή της Χάλκης και τον Nαό της ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παυσολύπης. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Πρίγκηπο (σημερινό Büyük ada) και εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στον θαυματουργό Αι Γιώργη τον Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού με υπέροχη θέα. Επιστροφή το απόγευμα . Άφιξη στο λιμάνι και μεταφορά στο ξενοδοχείο .

4η Ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο- Βλαχέρνα-Μπαλουκλί-Μονή της Χώρας - Istanbul Forum (Ενυδρείο)

Τελευταία ημέρα της εκδρομής μας και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου βρίσκεται ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της πατροπαράδοτης εκκλησίας μας. αναχώρηση για ένα ναό υψίστης σημασίας ανά τους αιώνες, την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο το 626 μ.Χ. Συνεχίζουμε για την Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί όπου θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών και τον υπόγειο ναό που βρίσκεται το αγίασμα. Αφού τελειώσει ο εκκλησιασμός μας καθοδόν θα δούμε και την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για το Istanbul Forum, ένα από τα πλέον σύγχρονα πολυκαταστήματα όπου μπορείτε να κάνετε και τις τελευταίες σας αγορές πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, και το οποίο περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο με διάφορα θαλάσσια πλάσματα και υποθαλάσσιο τούνελ 83 μέτρων! Επόμενη μας στάση θα είναι στην περιοχή της Ραιδεστού, πριν φτάσουμε στα σύνορα, όπου μετά τον έλεγχο πλέον κατευθυνόμαστε μέσω της Εγνατίας Οδού στην πόλη μας. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες των αναμνήσεων.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 220

KONAKHOTEL – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ + 115

ΠΑΡΟΧΕΣ
$1·         Μεταφορά με τουριστικό κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΟ
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα χωρίς όμως να παραλείψει κάτι που αναφέρεται σε αυτό.

Τιμές εισόδων-μουσείων:

Αγία Σοφία 72TL , Υγραγωγείο 20TL   , Μονή της Χώρας 45TL

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Προσοχή! Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Υπηρεσιακές ταυτότητες δεν θεωρούνται ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για βρέφη & παιδιά έως 12 ετών για ταξίδια στο εσωτερικό είναι απαραίτητο το διαβατήριο ή το βιβλιάριο υγείας ( με πρόσφατη φωτογραφία ) ή το πιστοποιητικό γεννήσεως (με φωτογραφία και σφραγίδα από δημόσιο φορέα), ενώ για το εξωτερικό είναι απαραίτητο το διαβατήριο.

Εάν ταξιδεύει το παιδί με τον ένα γονέα είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ( θεωρημένη από Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ ) και από τον 2ο γονέα.

Προσοχή! Το νερό της βρύσης στην Τουρκία δεν πίνεται !! Αγοράστε και ζητάτε πάντα νερό «¨», μεταλλικό με ανθρακικό, ή «», το κανονικό εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε και στην Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα.

Το νόμισμα είναι η λίρα. Η αντιστοιχία με το ευρώ είναι: 1€ = 5,8 περίπου λίρες.

Το διεθνές τηλεφωνικό πρόθεμα της Τουρκίας είναι 0090, της δε Κων/πόλης 212.  

 
Design by Next Level Design Lizenztyp CC